Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós sütőtöktorta recept

Diós sütőtöktorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1-1,2 kg sütőtök
    • 15 dkg darált dió
    • 0,5 kg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 dl olaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    A tököt félbevágjuk, és kanállal kimagozzuk. A tökhúst további részekre vágjuk, és meghámozzuk. Nagy lyukú reszelőn leszeljük (akár tök, akár almareszelőn) vékony csíkokra.

    A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a diót is. Kevés olajjal kikenünk egy közepes méretű tepsit, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Lassan hozzádolgozzuk az olajat. Ha morzsa állagú masszát kapunk az nem baj! Legvégül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is. Beleforgatjuk a tököt, és 8-10 percig állni hagyjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, a tökmasszához hozzáadjuk a lisztet, majd apránként a kemény habot is hozzákeverjük.

    Összedolgozzuk az egészet, majd a kiolajozott tepsibe simítjuk. Közepes lángon 60-75 percig sütjük.

    Tipp:

    Tálalás előtt kettévághatjuk, és lekvárral tölthetjük. A tetejét cukorral kikevert mascarponével, vagy tejszínhabbal megkenhetjük.

    Megjegyzés:

    Egy igen egyszerűen elkészíthető, nagyon finom édesség, mely még egészséges is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá