Hozzávalók:
Elkészítése:
A tököt félbevágjuk, és kanállal kimagozzuk. A tökhúst további részekre vágjuk, és meghámozzuk. Nagy lyukú reszelőn leszeljük (akár tök, akár almareszelőn) vékony csíkokra.
A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a diót is. Kevés olajjal kikenünk egy közepes méretű tepsit, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Lassan hozzádolgozzuk az olajat. Ha morzsa állagú masszát kapunk az nem baj! Legvégül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is. Beleforgatjuk a tököt, és 8-10 percig állni hagyjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, a tökmasszához hozzáadjuk a lisztet, majd apránként a kemény habot is hozzákeverjük.
Összedolgozzuk az egészet, majd a kiolajozott tepsibe simítjuk. Közepes lángon 60-75 percig sütjük.
Tálalás előtt kettévághatjuk, és lekvárral tölthetjük. A tetejét cukorral kikevert mascarponével, vagy tejszínhabbal megkenhetjük.
Egy igen egyszerűen elkészíthető, nagyon finom édesség, mely még egészséges is.