Diós-mákos recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 1 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg darált mák
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg rétesliszt
- 2 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- mandula aroma
- citrom
- baracklekvár
Máz:
- 2 ek kakaópor
- 6 ek porcukor
- 5 ek víz
- 10 dkg margarin
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 150 fokra.
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, bele a porcukrot, a sütőport, a tejfölt, a tojások sárgáját. Összegyúrjuk és kétfelé vesszük.
Kinyújtjuk az elsőt kikent-lisztezett tepsibe fektetjük és megkenjük lekvárral.
Megkeverjük a tölteléket:
A margarint, a porcukrot,a réteslisztet és a sütőport a tejjel összekeverjük. A krémet ketté vesszük,az egyikhez a mákot a másikhoz a diót adjuk. A mákosba belereszeljük a citrom héját, a diósba mandulalikőrt csepegtetünk. Felverjük a tojásfehérjét és a két krémbe elosztjuk.
A lekváros lap egyik felére diós,a másik felére mákos krémet kenjük. Kinyújtjuk a másik lapot és a tetejére helyezzük. Előmelegített sütőben,25 percig sütjük.A tetejére csokimáz kerül.
Sztori: Kicsit megszaladt a kezem ami a mandulaaromát illeti,ettől lett ilyen szép zöld színe:)))
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »