Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-mákos recept

Diós-mákos
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • fél csomag sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 1 evőkanál tejföl

    Töltelék:

    • 20 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg darált dió
    • 10 dkg darált mák
    • fél csomag sütőpor
    • 10 dkg rétesliszt
    • 2 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • mandula aroma
    • citrom
    • baracklekvár

    Máz:

    • 2 ek kakaópor
    • 6 ek porcukor
    • 5 ek víz
    • 10 dkg margarin
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 150 fokra.

    A vajat elmorzsoljuk a liszttel, bele a porcukrot, a sütőport, a tejfölt, a tojások sárgáját. Összegyúrjuk és kétfelé vesszük.

    Kinyújtjuk az elsőt kikent-lisztezett tepsibe fektetjük és megkenjük lekvárral.

    Megkeverjük a tölteléket:

    A margarint, a porcukrot,a réteslisztet és a sütőport a tejjel összekeverjük. A krémet ketté vesszük,az egyikhez a mákot a másikhoz a diót adjuk. A mákosba belereszeljük a citrom héját, a diósba mandulalikőrt csepegtetünk. Felverjük a tojásfehérjét és a két krémbe elosztjuk.

    A lekváros lap egyik felére diós,a másik felére mákos krémet kenjük. Kinyújtjuk a másik lapot és a tetejére helyezzük. Előmelegített sütőben,25 percig sütjük.A tetejére csokimáz kerül.

     

    Sztori: Kicsit megszaladt a kezem ami a mandulaaromát illeti,ettől lett ilyen szép zöld színe:)))

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá