Diós-mákos recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 1 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg darált mák
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg rétesliszt
- 2 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- mandula aroma
- citrom
- baracklekvár
Máz:
- 2 ek kakaópor
- 6 ek porcukor
- 5 ek víz
- 10 dkg margarin
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 150 fokra.
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, bele a porcukrot, a sütőport, a tejfölt, a tojások sárgáját. Összegyúrjuk és kétfelé vesszük.
Kinyújtjuk az elsőt kikent-lisztezett tepsibe fektetjük és megkenjük lekvárral.
Megkeverjük a tölteléket:
A margarint, a porcukrot,a réteslisztet és a sütőport a tejjel összekeverjük. A krémet ketté vesszük,az egyikhez a mákot a másikhoz a diót adjuk. A mákosba belereszeljük a citrom héját, a diósba mandulalikőrt csepegtetünk. Felverjük a tojásfehérjét és a két krémbe elosztjuk.
A lekváros lap egyik felére diós,a másik felére mákos krémet kenjük. Kinyújtjuk a másik lapot és a tetejére helyezzük. Előmelegített sütőben,25 percig sütjük.A tetejére csokimáz kerül.
Sztori: Kicsit megszaladt a kezem ami a mandulaaromát illeti,ettől lett ilyen szép zöld színe:)))
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »