Diós-mákos

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Diós-mákos

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • 1 evőkanál tejföl

Töltelék:

  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált mák
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojásfehérje
  • mandula aroma
  • citrom
  • baracklekvár

Máz:

  • 2 ek kakaópor
  • 6 ek porcukor
  • 5 ek víz
  • 10 dkg margarin
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 150 fokra.

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, bele a porcukrot, a sütőport, a tejfölt, a tojások sárgáját. Összegyúrjuk és kétfelé vesszük.

Kinyújtjuk az elsőt kikent-lisztezett tepsibe fektetjük és megkenjük lekvárral.

Megkeverjük a tölteléket:

A margarint, a porcukrot,a réteslisztet és a sütőport a tejjel összekeverjük. A krémet ketté vesszük,az egyikhez a mákot a másikhoz a diót adjuk. A mákosba belereszeljük a citrom héját, a diósba mandulalikőrt csepegtetünk. Felverjük a tojásfehérjét és a két krémbe elosztjuk.

A lekváros lap egyik felére diós,a másik felére mákos krémet kenjük. Kinyújtjuk a másik lapot és a tetejére helyezzük. Előmelegített sütőben,25 percig sütjük.A tetejére csokimáz kerül.

 

Sztori: Kicsit megszaladt a kezem ami a mandulaaromát illeti,ettől lett ilyen szép zöld színe:)))