Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kosárka recept

Diós kosárka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg rétesliszt
    • 12 dkg margarin
    • 12 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2-3 evőkanál tej

    Töltelék:

    • 15 dkg darált dió
    • 12 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Kenéshez:

    • Rétesliszt
    • Baracklekvár

    Elkészítése:

    A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni.

    Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé osztani, és gombócokat formázni belőlük. Rétesliszttel meghinteni a formákat, a gombócokat is, és így a formákba nyomkodni a tésztát. Baracklekvárral kikenni őket.

    A tojásfehérjét felverni habnak, összekeverni a dióval, porcukorral, és a formákba tölteni.

    Előmelegített sütőben 200 C fokon 30-35 perc alatt készre sütni. A formákban hagyni egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedegetni a kosárkákat.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá