Diós kosárka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Diós kosárka

Hozzávalók:

  • 30 dkg rétesliszt
  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2-3 evőkanál tej

Töltelék:

  • 15 dkg darált dió
  • 12 dkg porcukor
  • 2 db tojásfehérje

Kenéshez:

  • Rétesliszt
  • Baracklekvár

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni.

Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé osztani, és gombócokat formázni belőlük. Rétesliszttel meghinteni a formákat, a gombócokat is, és így a formákba nyomkodni a tésztát. Baracklekvárral kikenni őket.

A tojásfehérjét felverni habnak, összekeverni a dióval, porcukorral, és a formákba tölteni.

Előmelegített sütőben 200 C fokon 30-35 perc alatt készre sütni. A formákban hagyni egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedegetni a kosárkákat.