Diós kevert recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS külön a fehérje és a sárgája - 14 dkg porcukor
- 2 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kekszmorzsa
- 10 dkg darált dió
A krémhez:
- 2 vanílíás pudingpor
- 2 ek cukor
- 1/2l habtejszín
- rumos kávéba vagy cappuccinoba mártott babapiskóta
Elkészítése:
A pudingport 7 dl tejjel 2 ek cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk hűlni. A 7 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a lisztet amibe elkevertük a sütőport, a morzsát és a darált diót. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megsütjük a piskótát. A habtejszínt 2 ek cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a kihűlt pudingot. A krém felét rátesszük a tésztára és a rumos kávéba mártott babapiskótát sorba rárakjuk a krémes tésztára, utána a megmaradt krémet rátesszük a piskóta tetejére. Csokireszelékkel megszórjuk és hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

