Csoda diós recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 42 dkg porcukor
- 10 evőkanál víz
- 10 dkg dió (darált)
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 3 kanál liszt
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg vaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját 30 dkg porcukorral kikeverjük. Lassanként hozzáadjuk a 10 evőkanál vizet,a diót,a lisztet, sütőport és végül a tojások keményre vert habját.Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kisült ketté vágjuk.A krémhez a lisztet elkeverjük a tejjel, vaníliás cukorral és sima péppé főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, 12 dkg porcukorral kikeverve. Ezzel megtöltjük a lapokat és a tetejét is megkenjük a krémmel.Tetejét dióval szórhatjuk meg. Jó étvágyat hozzá. Ez a süti első számú kedvenc, olyan, mint a pille! :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »