Csoda diós recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 42 dkg porcukor
- 10 evőkanál víz
- 10 dkg dió (darált)
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 3 kanál liszt
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg vaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját 30 dkg porcukorral kikeverjük. Lassanként hozzáadjuk a 10 evőkanál vizet,a diót,a lisztet, sütőport és végül a tojások keményre vert habját.Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kisült ketté vágjuk.A krémhez a lisztet elkeverjük a tejjel, vaníliás cukorral és sima péppé főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, 12 dkg porcukorral kikeverve. Ezzel megtöltjük a lapokat és a tetejét is megkenjük a krémmel.Tetejét dióval szórhatjuk meg. Jó étvágyat hozzá. Ez a süti első számú kedvenc, olyan, mint a pille! :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

