Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos cukkinikocka citrommázzal recept

Mákos cukkinikocka citrommázzal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes zsenge cukkini (kb 50 dkg)
    • 40 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 5 dkg egész mák
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 2 dl olaj

    Tetejére:

    • 25 dkg porcukor
    • 1 közepes citrom leve

    Tepsihez:

    • 2 dkg margarin
    • 1 ek liszt

    Elkészítése:

    A cukkinit alaposon megtisztítjuk, a héját, ha nem kemény, rajta hagyhatjuk. (Én nem szeretem, ha még apró mag kezdemények is vannak a közepében, ezért azt kivágtam.) A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Picit kinyomkodjuk belőle a levet, de nem szükséges teljesen kifacsarni.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a mákot és a sütőport. A sütőt előmelegítjük. Egy tepsit (38*28 cm) kikenünk margarinnal és megszórunk kevéske liszttel.

    A tojásokat egy tálba ütjük, a cukorral habosra kavarjuk. Beleöntjük az olajat, majd a cukkinit is és jól összeforgatjuk. Legvégén a mákos lisztet is hozzáadjuk, azzal is jól elkeverjük. A sűrű tésztát a lisztezett tepsibe simítjuk.

    180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk langyosra hűlni.

    A porcukrot egy tálkába szitáljuk, majd ráfacsarjuk a citrom levét és sűrű, fényes mázzá keverjük. A majdnem kihűlt tészta tetejére simítjuk. Hagyjuk megszilárdulni. Forró vízbe mártott és szárazra törölt éles késsel szépen szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá