Mákos cukkinikocka citrommázzal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes zsenge cukkini (kb 50 dkg)
  • 40 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 5 dkg egész mák
  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl olaj

Tetejére:

  • 25 dkg porcukor
  • 1 közepes citrom leve

Tepsihez:

  • 2 dkg margarin
  • 1 ek liszt

Elkészítése:

A cukkinit alaposon megtisztítjuk, a héját, ha nem kemény, rajta hagyhatjuk. (Én nem szeretem, ha még apró mag kezdemények is vannak a közepében, ezért azt kivágtam.) A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Picit kinyomkodjuk belőle a levet, de nem szükséges teljesen kifacsarni.

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a mákot és a sütőport. A sütőt előmelegítjük. Egy tepsit (38*28 cm) kikenünk margarinnal és megszórunk kevéske liszttel.

A tojásokat egy tálba ütjük, a cukorral habosra kavarjuk. Beleöntjük az olajat, majd a cukkinit is és jól összeforgatjuk. Legvégén a mákos lisztet is hozzáadjuk, azzal is jól elkeverjük. A sűrű tésztát a lisztezett tepsibe simítjuk.

180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk langyosra hűlni.

A porcukrot egy tálkába szitáljuk, majd ráfacsarjuk a citrom levét és sűrű, fényes mázzá keverjük. A majdnem kihűlt tészta tetejére simítjuk. Hagyjuk megszilárdulni. Forró vízbe mártott és szárazra törölt éles késsel szépen szeletelhető.