Mákos csoda recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kevés tej
Töltelék:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 20 dkg darált mák
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- kevés tej
+pár kanál lekvár
Elkészítése:
A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk és két részre osztjuk. Kinyújtjuk. Az egyiket egy kivajazott tepsibe tesszük (kb. 25x40cm-es tepsi) és lekvárral megkenjük.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, bele a liszt, a darált mák, és annyi tej hogy piskóta sűrűségű tésztát kapjunk,majd hozzáadjuk a sütőport, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, majd a végén a 3 tojásfehérje keményre vert habját.
A lekvárral megkent tésztára ráöntjük a tölteléket. Erre rátesszük a második tésztát, amit tojással megkenünk, majd megszurkáljuk és sütjük 180 fokon tűpróbáig; körülbelül 25 perc alatt megsül.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.