Mákos csoda recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kevés tej
Töltelék:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 20 dkg darált mák
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- kevés tej
+pár kanál lekvár
Elkészítése:
A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk és két részre osztjuk. Kinyújtjuk. Az egyiket egy kivajazott tepsibe tesszük (kb. 25x40cm-es tepsi) és lekvárral megkenjük.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, bele a liszt, a darált mák, és annyi tej hogy piskóta sűrűségű tésztát kapjunk,majd hozzáadjuk a sütőport, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, majd a végén a 3 tojásfehérje keményre vert habját.
A lekvárral megkent tésztára ráöntjük a tölteléket. Erre rátesszük a második tésztát, amit tojással megkenünk, majd megszurkáljuk és sütjük 180 fokon tűpróbáig; körülbelül 25 perc alatt megsül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »