Mákos csoda recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kevés tej
Töltelék:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 20 dkg darált mák
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- kevés tej
+pár kanál lekvár
Elkészítése:
A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk és két részre osztjuk. Kinyújtjuk. Az egyiket egy kivajazott tepsibe tesszük (kb. 25x40cm-es tepsi) és lekvárral megkenjük.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, bele a liszt, a darált mák, és annyi tej hogy piskóta sűrűségű tésztát kapjunk,majd hozzáadjuk a sütőport, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, majd a végén a 3 tojásfehérje keményre vert habját.
A lekvárral megkent tésztára ráöntjük a tölteléket. Erre rátesszük a második tésztát, amit tojással megkenünk, majd megszurkáljuk és sütjük 180 fokon tűpróbáig; körülbelül 25 perc alatt megsül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »