Mákos béles recept

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél dl tej
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg porcukor
- csipet só
Töltelék hozzávalói:
- 20 dkg darált mák
- 14 dkg liszt
- 2 dl tej
- 17 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg ráma margarin
- fél csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Tészta lekenéshez:
- sárgabarack lekvár
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:(Tepsi mérete: 20x36cm)
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a tészta többi hozzá valóit is hozzá adjuk, és jól összegyúrjuk.
A tésztát folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pihenni, míg a tölteléket elkészítjük.
Töltelék elkészítése:
A felolvasztott, de már nem meleg margarint összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a vaníliás cukrot, a darált mákot, a sütőporral elkevert lisztet. Jól összekeverjük, majd végül pedig a tojások felvert kemény habját beleforgatjuk.
A tésztát elfelezzük és egy lisztezett, sík felületen először az egyik cipót tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd a kivajazott lisztezett tepsibe belehelyezzük és megkenjük lekvárral.
A megkent tésztára egyenletesen rásimítjuk a mákos tölteléket és befedjük a második kinyújtott tésztával.
Tetejét villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Teljesen kihűlt sütemény tetejét porcukorral megszórjuk és szép egyforma kockákra felvágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »