Mákos baklava recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg réteslap
- 25 dkg mák
- 2 dl joghurt
- 1 joghurtos pohár olaj
- 2 joghurtos pohár cukor
- 3 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 vaníliás cukor
- 1 sütőpor
Cukor sziruphoz:
- 1 joghurtos pohár víz
- 2 joghurtos pohár cukor
Elkészítése:
A tésztát kettesével tesszük a tepsibe, amit olajjal meglocsolunk.
A mákot összekeverjük a joghurttal, az olajjal (egy picit hagyunk a tetejére is), a cukorral, a tojásokkal, a vaníliás cukorral és a sütőporral, majd vékonyan megkenjük vele a tésztát.
Rétegezzük addig, amíg a tészta és a mákos massza elfogyott. A végén kenjük meg olajjal és a kívánt nagyságra vágjuk fel a tepsiben a tésztát.
Fontos ezt a műveletet a sütés előtt elvégezni, mert egyenletesen sül át, nem törjük össze a leveles tésztát, valamint könnyebben veszi fel a cukorszirupot.
A sütőben 30-35 percig sütjük. A végén a cukorszirupot, amit felolvasztottunk a tűzhelyen meglocsoljuk és hagyjuk, hogy a mákos leveles tészta felvegye a cukorszirupot.
Nagyon finom és gyerekjáték az elkészítése.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Bálint keresztfiam nyári szünetre pár napra ellátogatott hozzám a plébániára. Édességet sütöttünk, egy egyszerű mákos baklavát. Próbálják ki, gyerekjáték az egész.