Magvas fátyol recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 dkg liszt
- 12,5 dkg porcukor
- 6 dkg vaj
- fél narancs reszelt héja
- fél dl narancslé
- 6 dkg szezámmag
Elkészítése:
Ez egy nagyon egyszerű recept.
Minden alapanyagot összekeverünk egy tálban, ízlés szerint lehet fekete, fehér vagy fele-fele arányban szezámmagot használni.
A lényeg, hogy vagy jó minőségű sütőpapírra (egyes papírok nem túl fényesek, felszívhatják a nedvességet és rátapad a cukor, ami velem már megtörtént), vagy alufóliára egy hajszálvékony réteget elsimítunk.
Előmelegített sütőben max 5 percig sütjük, de a színe alapján könnyen eldönthető, hogy készen van-e.
Már itt is lehet formákat kialakítani, mint pl: ostya, pálcika, csiga vagy egyszerűen egy nagy tábla amiből szilánkokat törünk le.
A tálka egy nagyon praktikus forma, mert bármely más desszert tálalását elegánssá teszi. Az alap ehhez egy ostya, amit még melegen a fóliával együtt egy pohárra tettem.
Hamar megszilárdul és jól tart, ezért érdemes kisebb adagokban készíteni, ha formázni is szeretnénk.
Különböző krémekhez jó kiegészítő lehet, a krémes és roppanós mindig jól passzol.
Szilánkként sütemények tetején, de a tálalásnál mint dekoráció is jól megállja a helyét.