Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magvas fátyol recept

Magvas fátyol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 dkg liszt
    • 12,5 dkg porcukor
    • 6 dkg vaj
    • fél narancs reszelt héja
    • fél dl narancslé
    • 6 dkg szezámmag

    Elkészítése:

    Ez egy nagyon egyszerű recept.

    Minden alapanyagot összekeverünk egy tálban, ízlés szerint lehet fekete, fehér vagy fele-fele arányban szezámmagot használni.

    A lényeg, hogy vagy jó minőségű sütőpapírra (egyes papírok nem túl fényesek, felszívhatják a nedvességet és rátapad a cukor, ami velem már megtörtént), vagy alufóliára egy hajszálvékony réteget elsimítunk.

    Előmelegített sütőben max 5 percig sütjük, de a színe alapján könnyen eldönthető, hogy készen van-e.

    Már itt is lehet formákat kialakítani, mint pl: ostya, pálcika, csiga vagy egyszerűen egy nagy tábla amiből szilánkokat törünk le.

    A tálka egy nagyon praktikus forma, mert bármely más desszert tálalását elegánssá teszi. Az alap ehhez egy ostya, amit még melegen a fóliával együtt egy pohárra tettem.

    Hamar megszilárdul és jól tart, ezért érdemes kisebb adagokban készíteni, ha formázni is szeretnénk.

    Különböző krémekhez jó kiegészítő lehet, a krémes és roppanós mindig jól passzol.

    Szilánkként sütemények tetején, de a tálalásnál mint dekoráció is jól megállja a helyét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá