Magvas fátyol

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Magvas fátyol

Hozzávalók:

  • 3 dkg liszt
  • 12,5 dkg porcukor
  • 6 dkg vaj
  • fél narancs reszelt héja
  • fél dl narancslé
  • 6 dkg szezámmag

Elkészítése:

Ez egy nagyon egyszerű recept.

Minden alapanyagot összekeverünk egy tálban, ízlés szerint lehet fekete, fehér vagy fele-fele arányban szezámmagot használni.

A lényeg, hogy vagy jó minőségű sütőpapírra (egyes papírok nem túl fényesek, felszívhatják a nedvességet és rátapad a cukor, ami velem már megtörtént), vagy alufóliára egy hajszálvékony réteget elsimítunk.

Előmelegített sütőben max 5 percig sütjük, de a színe alapján könnyen eldönthető, hogy készen van-e.

Már itt is lehet formákat kialakítani, mint pl: ostya, pálcika, csiga vagy egyszerűen egy nagy tábla amiből szilánkokat törünk le.

A tálka egy nagyon praktikus forma, mert bármely más desszert tálalását elegánssá teszi. Az alap ehhez egy ostya, amit még melegen a fóliával együtt egy pohárra tettem.

Hamar megszilárdul és jól tart, ezért érdemes kisebb adagokban készíteni, ha formázni is szeretnénk.

Különböző krémekhez jó kiegészítő lehet, a krémes és roppanós mindig jól passzol.

Szilánkként sütemények tetején, de a tálalásnál mint dekoráció is jól megállja a helyét.