Mágnás diós pite recept
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 22 dkg puha vaj (valódi dán vaj)
- 10 dkg kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt héja és leve
Kenéshez:
- 1 üveg (2,5-3 dl) házi sárgabaracklekvár
Tetejére:
- 20 dkg nádcukor
- 3 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- dióbél a díszítéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk és félretesszük.
A 3 tojássárgáját a nádcukorral habosra verjük. A tojások fehérjét a sóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A diót a nádcukros masszába forgatjuk, majd hozzáadjuk apránként a keményre vert fehérjét is, és laza mozdulatokkal simára keverjük.
A tészta 2/3-ad részét enyhén lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk.
A lekvárral vastagon megkenjük, majd a diós habot egyenletesen elsimítjuk rajta. A maradék tésztából rudakat formálunk és a tészta tetejét berácsozzuk vele.
Dióbéllel díszítjük és előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Kihűlés után szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

