Mágnás diós pite recept

Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral, az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével alaposan gyúrd össze.
A tészta kétharmad részét nyújtsd vékonyra, és fektesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg lekvárral. A krémhez a cukrot keverd habosra a tojássárgájákkal.
Add hozzá a darált diót, ízesítsd vaníliás cukorral, majd a tojások fehérjéből vert habot is forgasd bele. Egyenletesen simítsd el a lekváros tésztalapon.
Végül a maradék tésztából sodorj pálcikákat és készíts rácsozatot a sütemény tetejére.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt süsd szép rózsaszínűre. Ha kihűlt, szeleteld.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »