Máglyarakás dzsemmel recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A zsemléket vékony szeletekre szelem.A tepsit margarinnal kikenem.
A tejet a tojás sárgájával és a kétféle cukorral kikeverem. A zsemle szeletek felét belemártogatom a tejes-cukros lébe és a tepsi aljára teszem szorosan egymás mellé. Amikor kiraktuk az alsó sort fahéjjal elkevert dióval szórtam meg. Az alma dzsemet rákentem, majd erre ismét diót szórtam, végül a maradék zsemlét is belemártottam a lébe és a dióra tettem szorosan.
170 fokon szép pirosra sütöttem. A tojások fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá vertem, majd amikor már kemény volt a lekvárt is beleforgattam. Amikor megsült a süti még forrón rákentem a habot a tetejére, majd visszatoltam a sütőbe, a lángot mérsékeltem 100 fokra és kb 20 percig szárítottam a habot. A tetejét durvára vágott dióval szórtam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »