Máglyarakás dzsemmel recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A zsemléket vékony szeletekre szelem.A tepsit margarinnal kikenem.
A tejet a tojás sárgájával és a kétféle cukorral kikeverem. A zsemle szeletek felét belemártogatom a tejes-cukros lébe és a tepsi aljára teszem szorosan egymás mellé. Amikor kiraktuk az alsó sort fahéjjal elkevert dióval szórtam meg. Az alma dzsemet rákentem, majd erre ismét diót szórtam, végül a maradék zsemlét is belemártottam a lébe és a dióra tettem szorosan.
170 fokon szép pirosra sütöttem. A tojások fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá vertem, majd amikor már kemény volt a lekvárt is beleforgattam. Amikor megsült a süti még forrón rákentem a habot a tetejére, majd visszatoltam a sütőbe, a lángot mérsékeltem 100 fokra és kb 20 percig szárítottam a habot. A tetejét durvára vágott dióval szórtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »