Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máglyarakás dzsemmel recept

Máglyarakás dzsemmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 darab zsemle
    • 5 dl tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg margarin
    • 6 dkg cukor
    • 10 dkg darált dió
    • fahéj
    • 1 üveg alma dzsem

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg cukor
    • 4-5 ek baracklekvár
    • 5 dkg durvára vágott dió

    Elkészítése:
    A zsemléket vékony szeletekre szelem.A tepsit margarinnal kikenem.

    A tejet a tojás sárgájával és a kétféle cukorral kikeverem. A zsemle szeletek felét belemártogatom a tejes-cukros lébe és a tepsi aljára teszem szorosan egymás mellé. Amikor kiraktuk az alsó sort fahéjjal elkevert dióval szórtam meg. Az alma dzsemet rákentem, majd erre ismét diót szórtam, végül a maradék zsemlét is belemártottam a lébe és a dióra tettem szorosan.

    170 fokon szép pirosra sütöttem. A tojások fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá vertem, majd amikor már kemény volt a lekvárt is beleforgattam. Amikor megsült a süti még forrón rákentem a habot a tetejére, majd visszatoltam a sütőbe, a lángot mérsékeltem 100 fokra és kb 20 percig szárítottam a habot. A tetejét durvára vágott dióval szórtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá