Máglyarakás dzsemmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 darab zsemle
  • 5 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg margarin
  • 6 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • fahéj
  • 1 üveg alma dzsem

Tetejére:

  • 3 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • 4-5 ek baracklekvár
  • 5 dkg durvára vágott dió

Elkészítése:
A zsemléket vékony szeletekre szelem.A tepsit margarinnal kikenem.

A tejet a tojás sárgájával és a kétféle cukorral kikeverem. A zsemle szeletek felét belemártogatom a tejes-cukros lébe és a tepsi aljára teszem szorosan egymás mellé. Amikor kiraktuk az alsó sort fahéjjal elkevert dióval szórtam meg. Az alma dzsemet rákentem, majd erre ismét diót szórtam, végül a maradék zsemlét is belemártottam a lébe és a dióra tettem szorosan.

170 fokon szép pirosra sütöttem. A tojások fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá vertem, majd amikor már kemény volt a lekvárt is beleforgattam. Amikor megsült a süti még forrón rákentem a habot a tetejére, majd visszatoltam a sütőbe, a lángot mérsékeltem 100 fokra és kb 20 percig szárítottam a habot. A tetejét durvára vágott dióval szórtam.