Máglyarakás cseresznyével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 db császárzsemle
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 liter tej
- 10 dkg cukor
- 3 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- 1 üveg(7 dl) magozott cseresznye
- 3 ek vegyes gyümölcs lekvár
Elkészítése:
A szikkadt zsemléket karikákra vágom, a tojás sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal összekeverem, majd hozzáadom a tejet és a zsemlére öntöm.
Egy tepsit kivajazok, és beleteszem a zsemlét, rétegenként a cseresznyével és a dióval meghintve. 180 fokos sütőben fél óráig sütöm.
Amíg sül a tojásfehérjéket kemény habbá verem és a megsült tészta tetejére simítom. 10-15 percig gyenge tűznél, addig sütöm, amíg a hab kicsit meg nem pirul
Zsemlét helyettesíthetjük kalács maradékkal vagy kiflikkel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »