Máglyarakás cseresznyével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 db császárzsemle
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 liter tej
- 10 dkg cukor
- 3 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- 1 üveg(7 dl) magozott cseresznye
- 3 ek vegyes gyümölcs lekvár
Elkészítése:
A szikkadt zsemléket karikákra vágom, a tojás sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal összekeverem, majd hozzáadom a tejet és a zsemlére öntöm.
Egy tepsit kivajazok, és beleteszem a zsemlét, rétegenként a cseresznyével és a dióval meghintve. 180 fokos sütőben fél óráig sütöm.
Amíg sül a tojásfehérjéket kemény habbá verem és a megsült tészta tetejére simítom. 10-15 percig gyenge tűznél, addig sütöm, amíg a hab kicsit meg nem pirul
Zsemlét helyettesíthetjük kalács maradékkal vagy kiflikkel is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »