Máglyarakás cseresznyével recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 db császárzsemle
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 liter tej
- 10 dkg cukor
- 3 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- 1 üveg(7 dl) magozott cseresznye
- 3 ek vegyes gyümölcs lekvár
Elkészítése:
A szikkadt zsemléket karikákra vágom, a tojás sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal összekeverem, majd hozzáadom a tejet és a zsemlére öntöm.
Egy tepsit kivajazok, és beleteszem a zsemlét, rétegenként a cseresznyével és a dióval meghintve. 180 fokos sütőben fél óráig sütöm.
Amíg sül a tojásfehérjéket kemény habbá verem és a megsült tészta tetejére simítom. 10-15 percig gyenge tűznél, addig sütöm, amíg a hab kicsit meg nem pirul
Zsemlét helyettesíthetjük kalács maradékkal vagy kiflikkel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

