Máglyarakás recept
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 10 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 zsemle
- 25 dkg alma
- őrölt fahéj
- 10 dkg darált mandula
- baracklekvár
Elkészítése: A tejből tojás sárgájából cukorból a margarin feléből, öntetet készítek. A zsemléket vékony szeletekre vágom. Egy tepsit margarinnal kikenek. Az öntetbe a zsemleszeleteket beleforgatom, és a felét a tepsi aljára teszem.
Az almát vékony karikára vágom, fahéjjal kicsit megdinctelem, amíg a levét el nem fövi. Ekkor rárakom a zsemle szeletekre. Az almára darált mandulát szórok, amibe teszek egy kevés fahéjat és cukrot. Ennek a tetejére jönnek a maradék zsemleszeletek. Előmelegített sütőbe 25-30 percig sütöm. A tojások fehérjét gőz felett cukorral, és baracklekvárral kemény habbá verem.
Amikor a sütőből kiveszem rásimítom a habot. A tetejére karamelizált mandula pelyhet teszek.
Tipp:
A tetején a mandula nem égett meg hanem karamelizált
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

