Máglyarakás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 4 zsemle
  • 25 dkg alma
  • őrölt fahéj
  • 10 dkg darált mandula
  • baracklekvár

 Elkészítése: A tejből tojás sárgájából cukorból a margarin feléből, öntetet készítek. A zsemléket vékony szeletekre vágom. Egy tepsit margarinnal kikenek. Az öntetbe a zsemleszeleteket beleforgatom, és a felét a tepsi aljára teszem.

Az almát vékony karikára vágom, fahéjjal kicsit megdinctelem, amíg a levét el nem fövi. Ekkor rárakom a zsemle szeletekre. Az almára darált mandulát szórok, amibe teszek egy kevés fahéjat és cukrot. Ennek a tetejére jönnek a maradék zsemleszeletek. Előmelegített sütőbe 25-30 percig sütöm. A tojások fehérjét gőz felett cukorral, és baracklekvárral kemény habbá verem.

Amikor a sütőből kiveszem rásimítom a habot. A tetejére karamelizált mandula pelyhet teszek.

Tipp:

A tetején a mandula nem égett meg hanem karamelizált