Máglyarakás recept

Hozzávalók:
- 8 db kifli
- 1/2 l tej
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 ek cukor
- 5-6 db alma
- 10 dkg darált dió
- 8 dkg vaj
- 3 ek eperlekvár
Elkészítése:
A kifliket felkarikázzuk. A tojásokat ketté választjuk,sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a felszeletelt kiflivel összekeverjük.
10 percig állni hagyjuk, majd átforgatjuk. Közben meghámozzuk az almát és felszeleteljük.
Egy közepes tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük és a kiflis masszát beleborítjuk és egyenletesen elsimítjuk.
Meghintjük darált dióval, rátesszük a szeletelt almát.
A tojásfehérjét felverjük,beletesszük a lekvárt és az almán egyenletesen elkenjük, majd az egészet lassú tűzön sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »