Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máglyarakás recept

Máglyarakás
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg foszlós kalács
    • 1 liter tej
    • 15 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 alma
    • sárgabaracklekvár
    • szilvalekvár
    • fahéj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • dió

    Elkészítése:
    Először egy közepes tepsit kivajazok.

    Kisebb kockákra vágom a kalácsot és belerakom.

    A tejet közben felforralom, belerakom a következő alapanyagokat, miután felforrt: 15 dkg margarin, 4 tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor. Habverővel jól elkeverem majd ráöntöm a kalácsra. Ezután megkenem a kalácsot sárgabaracklekvárral és szilvalekvárral is, vegyesen került így rá a két lekvár. Dióval megszórom, ezt is ízlés szerint ki hogyan szereti, én nem sajnáltam rá. Lehet porcukorral keverni, ha édesebben szereti valaki, de nekem alapból elég édes volt a lekvár, így már nem cukroztam.

    Az almákat meghámozom és vékony szeletekre vágom. A lekvár tetejére ráteszem sorban, rétegesen az almaszeleteket. Az alma tetejét fahéjjal megszórom.

    A tojásfehérjéket kemény habbá verem és belekeverem 2 nagy kanállal a sárgabaracklekvárból és az egész tetejére kenem.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percet sütöm. Kiadós és laktató.

    Jó magyaros levesek mellé ajánlom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá