Máglyarakás

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg foszlós kalács
  • 1 liter tej
  • 15 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 3-4 alma
  • sárgabaracklekvár
  • szilvalekvár
  • fahéj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • dió

Elkészítése:
Először egy közepes tepsit kivajazok.

Kisebb kockákra vágom a kalácsot és belerakom.

A tejet közben felforralom, belerakom a következő alapanyagokat, miután felforrt: 15 dkg margarin, 4 tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor. Habverővel jól elkeverem majd ráöntöm a kalácsra. Ezután megkenem a kalácsot sárgabaracklekvárral és szilvalekvárral is, vegyesen került így rá a két lekvár. Dióval megszórom, ezt is ízlés szerint ki hogyan szereti, én nem sajnáltam rá. Lehet porcukorral keverni, ha édesebben szereti valaki, de nekem alapból elég édes volt a lekvár, így már nem cukroztam.

Az almákat meghámozom és vékony szeletekre vágom. A lekvár tetejére ráteszem sorban, rétegesen az almaszeleteket. Az alma tetejét fahéjjal megszórom.

A tojásfehérjéket kemény habbá verem és belekeverem 2 nagy kanállal a sárgabaracklekvárból és az egész tetejére kenem.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percet sütöm. Kiadós és laktató.

Jó magyaros levesek mellé ajánlom.