Hozzávalók:
Elkészítése:
Először egy közepes tepsit kivajazok.
Kisebb kockákra vágom a kalácsot és belerakom.
A tejet közben felforralom, belerakom a következő alapanyagokat, miután felforrt: 15 dkg margarin, 4 tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor. Habverővel jól elkeverem majd ráöntöm a kalácsra. Ezután megkenem a kalácsot sárgabaracklekvárral és szilvalekvárral is, vegyesen került így rá a két lekvár. Dióval megszórom, ezt is ízlés szerint ki hogyan szereti, én nem sajnáltam rá. Lehet porcukorral keverni, ha édesebben szereti valaki, de nekem alapból elég édes volt a lekvár, így már nem cukroztam.
Az almákat meghámozom és vékony szeletekre vágom. A lekvár tetejére ráteszem sorban, rétegesen az almaszeleteket. Az alma tetejét fahéjjal megszórom.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem és belekeverem 2 nagy kanállal a sárgabaracklekvárból és az egész tetejére kenem.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percet sütöm. Kiadós és laktató.
Jó magyaros levesek mellé ajánlom.