Máglyarakás recept
Hozzávalók:
- 1 db 0,5 kg-s fonott kalács
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek cukor
- 2 vaníliás cukor
- 1 liter tej
- 1.5-2kg alma
- 1 teás kanál fahéj
- 1 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál lekvár
Elkészítése:
A 6 tojás sárgáját 2 evőkanál cukorral, 2 vaníliás cukorral elkeverjük, majd belekeverjük az 1 liter tejet és felmelegítjük. Felszeleteljük a kalácsot és belemártjuk a meleg tejbe, majd kivajazott tepsibe tesszük. Lereszeljük az almát, kinyomkodjuk a levét és beleteszünk a 3 evőkanál cukrot, a fahéjat, a búzadarát és rátesszük a kalácsra. Körülbelül 20-30 percig sütjük, majd felverjük a 6 tojás fehérjét, összekeverjük egy evőkanál lekvárral és a kalácsra kenjük. Visszatesszük a sütőbe 2-3 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

