Máglyarakás recept

Hozzávalók:
- 1 db 0,5 kg-s fonott kalács
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 2 vaníliás cukor
- 1 liter tej
- 1.5-2kg alma
- 1 teás kanál fahéj
- 1 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál lekvár
Elkészítése:
A 6 tojás sárgáját 2 evőkanál cukorral, 2 vaníliás cukorral elkeverjük, majd belekeverjük az 1 liter tejet és felmelegítjük. Felszeleteljük a kalácsot és belemártjuk a meleg tejbe, majd kivajazott tepsibe tesszük. Lereszeljük az almát, kinyomkodjuk a levét és beleteszünk a 3 evőkanál cukrot, a fahéjat, a búzadarát és rátesszük a kalácsra. Körülbelül 20-30 percig sütjük, majd felverjük a 6 tojás fehérjét, összekeverjük egy evőkanál lekvárral és a kalácsra kenjük. Visszatesszük a sütőbe 2-3 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »