Máglyarakás

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 db 0,5 kg-s fonott kalács
  • 6 egész tojás
  • 5 ek cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 liter tej
  • 1.5-2kg alma
  • 1 teás kanál fahéj
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál lekvár

Elkészítése:

A 6 tojás sárgáját 2 evőkanál cukorral, 2 vaníliás cukorral elkeverjük, majd belekeverjük az 1 liter tejet és felmelegítjük. Felszeleteljük a kalácsot és belemártjuk a meleg tejbe, majd kivajazott tepsibe tesszük.  Lereszeljük az almát, kinyomkodjuk a levét és beleteszünk a 3 evőkanál cukrot, a  fahéjat, a búzadarát és rátesszük a kalácsra.  Körülbelül 20-30 percig sütjük, majd felverjük a 6 tojás fehérjét, összekeverjük egy evőkanál lekvárral és a kalácsra kenjük.  Visszatesszük a sütőbe 2-3 percre.