Máglyarakás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 db kifli
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dl langyos tej
- 12 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 8-10 dkg durvára aprított dió
- 5 db alma
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 6-8 evőkanál sárgabaracklekvár
- csipet só
Elkészítése:
A kifliket ujjnyi vastagra felkarikázzuk. Egy tepsit, vagy jénait kivajazunk. A tojások sárgáját 6 dkg cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat. A maradék vajat megolvasztjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, majd ehhez hozzáöntjük a langyos tejet.
Ezzel a keverékkel leöntjük a kifliket, félretesszük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivesszük, és vékonyra szeljük (uborkagyalun legyaluljuk).
A megáztatott kifliket a kivajazott sütőedénybe terítjük, megszórjuk a durvára aprított dióval, rátesszük az almaszeleteket, összekeverjük a maradék cukor felét (3 dkg) a fahéjjal, meghintjük az almát, majd rákanalazzuk a baracklekvárt, kissé elsimítjuk. 180 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 30 percig sütjük.
Ez alatt a tojásfehérjéket egy csipet sóval, a maradék 3 dkg cukorral és a citromlével habbá verjük, majd kanállal belekeverünk még 2-3 evőkanálnyi sárgabaracklekvárt. Kivesszük a máglyarakást a sütőből, a tetejére halmozzuk a habot, kanállal csúcsokat formázunk rá. 160 fokon sütjük tovább 10-15 percig, amíg szépen megpirul.
Vizes késsel szeleteljük.
Tipp:
Aki szereti, tehet bele mazsolát, meggybefőttet, egyéb gyümölcsöt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »