Máglyarakás recept
Hozzávalók:
- 30 dkg kalács vagy kuglóf
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 l tej
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg vaj
- 10 dkg mazsola vagy 2 ek meggy
- fél citrom reszelt héja
- 600 g alma
- 1 csomag vaníliás cukor
A tepsi kikenéséhez
- vaj
Elkészítése:
Az 1-2 napos süteményeket 1 cm-es karikákra vágjuk, a tojássárgákat a cukrokkal, reszelt citromhéjjal habosra verjük, a vége fele hozzáadjuk az olvasztott vajat, simává keverjük, végül fokozatosan adagoljuk bele a tejet.
A masszát a szeletelt süteményekre öntjük (amit egy mély tálba tettünk).
Addig a diót ledaráljuk, az almákat kettévágjuk, kicsumázzuk, majd uborkagyalun legyaluljuk.
A kivajazott tepsibe tesszük a kissé kinyomkodott, áztatott sütemény felét, megszórjuk a dió felével, ráhalmozzuk a mazsolát vagy meggyet. (Az áztatott sütiket tényleg csak épphogy kell kinyomkodni).
Jön az áztatott sütemény másik fele, amit ugyancsak kissé kinyomkodunk, megszórjuk a dió másik felével, ráhalmozzuk az almaszeleteket, majd előmelegített sütőben 190°C-on 30 percig sütjük.
Ha kész, kivesszük, és a hőfokot 150°C-ra csökkentjük.
A tojások fehérjéit kemény habbá verjük, és a megsült tészta tetejére simítjuk. Sütőbe visszatéve, 10 percig sütjük.
Ha megsült, pár percig pihentetjük, majd vizes késsel felszeleteljük.
Tipp:
Tepsi mérete: 32×20 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

