Magdolna kifli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg margarin
- 40 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mk őrölt vaníliamag
- 25 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg mandulapehely
- csipet só
Elkészítése:
A tojások fehérjét pici sóval és 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
Egy másik tálban a puha margarint a 30 dkg porcukorral, a vaníliamaggal és a maradék cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a citrom héját. Ebbe a masszába keverjük a fehérjékből készített habot és a sütőporos lisztet.
Kis adagokban és óvatos, körkörös mozdulatokkal keverjük.
Ha kész, a tésztát egy 30 x 40 cm-es kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük és eligazítjuk egyenletesre a felületét.
Ezután megszórjuk a mandulapehellyel és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20 perc). Pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk ki a kihűlt tésztából és tálra rendezzük a finom sütiket.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.