Magdolna kifli recept

Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg margarin
- 40 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mk őrölt vaníliamag
- 25 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg mandulapehely
- csipet só
Elkészítése:
A tojások fehérjét pici sóval és 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
Egy másik tálban a puha margarint a 30 dkg porcukorral, a vaníliamaggal és a maradék cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a citrom héját. Ebbe a masszába keverjük a fehérjékből készített habot és a sütőporos lisztet.
Kis adagokban és óvatos, körkörös mozdulatokkal keverjük.
Ha kész, a tésztát egy 30 x 40 cm-es kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük és eligazítjuk egyenletesre a felületét.
Ezután megszórjuk a mandulapehellyel és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20 perc). Pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk ki a kihűlt tésztából és tálra rendezzük a finom sütiket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »