Madártejes mákos guba torta recept
Hozzávalók:
A mákos gubához:
- 12 db kifli
- 1 l tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 10 dkg margarin
- 6-8 kanál cukor
- 1 cs mazsola(annak aki szereti)
- 1 citrom reszelt héja
- 10-15 dkg darált mák
A krémhez:
- 1 cs vanília pudingpor
- 5 kanál cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 15 dkg margarin
A habhoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 8 kanál cukor
Elkészítése:
A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojás sárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat, és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflire.
Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot, és egy kivajazott tepsibe enyhén belenyomkodjuk.170 C°-on 20-25 perc alatt megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk. Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd az egészet bevonjuk a gőz fölött keményre vert habbal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

