Madártejes mákos guba torta recept

Hozzávalók:
A mákos gubához:
- 12 db kifli
- 1 l tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg margarin
- 6-8 kanál cukor
- 1 cs mazsola(annak aki szereti)
- 1 citrom reszelt héja
- 10-15 dkg darált mák
A krémhez:
- 1 cs vanília pudingpor
- 5 kanál cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg margarin
A habhoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 8 kanál cukor
Elkészítése:
A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojás sárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat, és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflire.
Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot, és egy kivajazott tepsibe enyhén belenyomkodjuk.170 C°-on 20-25 perc alatt megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk. Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd az egészet bevonjuk a gőz fölött keményre vert habbal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »