Madártejes mákos guba torta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A mákos gubához:
- 12 db kifli
- 1 l tej
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg margarin
- 6-8 kanál cukor
- 1 cs mazsola(annak aki szereti)
- 1 citrom reszelt héja
- 10-15 dkg darált mák
A krémhez:
- 1 cs vanília pudingpor
- 5 kanál cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg margarin
A habhoz:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 8 kanál cukor
Elkészítése:
A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojás sárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat, és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflire.
Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot, és egy kivajazott tepsibe enyhén belenyomkodjuk.170 C°-on 20-25 perc alatt megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk. Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd az egészet bevonjuk a gőz fölött keményre vert habbal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.