Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártejes mákos guba torta recept

Madártejes mákos guba torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A mákos gubához:

    • 12 db kifli
    • 1 l tej
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg margarin
    • 6-8 kanál cukor
    • 1 cs mazsola(annak aki szereti)
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10-15 dkg darált mák

    A krémhez:

    • 1 cs vanília pudingpor
    • 5 kanál cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 4 dl tej
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg margarin

    A habhoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 8 kanál cukor

    Elkészítése:

    A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojás sárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat, és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflire.

    Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot, és egy kivajazott tepsibe enyhén belenyomkodjuk.170 C°-on 20-25 perc alatt megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk. Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd az egészet bevonjuk a gőz fölött keményre vert habbal.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá