Madártejes mákos guba torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A mákos gubához:

  • 12 db kifli
  • 1 l tej
  • 3 db tojás sárgája
  • 10 dkg margarin
  • 6-8 kanál cukor
  • 1 cs mazsola(annak aki szereti)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10-15 dkg darált mák

A krémhez:

  • 1 cs vanília pudingpor
  • 5 kanál cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 db tojás sárgája
  • 15 dkg margarin

A habhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 8 kanál cukor

Elkészítése:

A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojás sárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat, és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflire.

Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot, és egy kivajazott tepsibe enyhén belenyomkodjuk.170 C°-on 20-25 perc alatt megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni.

A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk. Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd az egészet bevonjuk a gőz fölött keményre vert habbal.