Madártej szelet recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) sütőben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A pudingport a hideg tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük. Mikor kezd sűrűsödni, hozzáöntjük a tojások sárgáját így jól elkeverjük,majd elzárjuk a gázt. Hagyjuk kihűlni.
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg tojásos-pudingos krémet, és elektromos habverővel kihabosítjuk. (Ha a krém picit lágy lenne, akkor tegyük a hűtőbe egy kicsit.)
A tésztára rákenjük a pudingos krémet. A tejszínhabot felverjük keményre, és a puding tetejére kenjük.
Megszórjuk csokidarával, és fogyasztásig a hűtőben tároljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »