Maci krémes recept
Hozzávalók:
egy 20*36 cm-es tepsihez
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek maci kávépor
- 7 ek meleg víz
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 2 ek liszt
- 2,5 dl tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 180 g étcsoki tortabevonó
- 2 ek étolaj
- kb 2-3 marék apróra vágott dió
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A sárgákat a porcukorral habosra kikeverjük. Utána hozzáadjuk a kávéport és a vizet, majd a sütőporral kevert lisztet. Összekeverjük. Végül felverjük a tojásfehérjét kemény habbá és óvatosan belekeverjük a kávés masszába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). Amikor a tészta megsült és langyos, akkor lehúzzuk róla a sütőpapírt és vízszintesen a tésztát félbe vágjuk.
A krémhez a tojássárgáját a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel simára kikeverjük, majd addig főzzük, míg puding sűrűségű nem lesz. Félretesszük és teljesen kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra kikeverjük és a már KIHŰLT krémbe keverjük. Robotgéppel szépen összedolgozzuk.
A félbe vágott egyik tésztára egyenletesen rákenjük a krémet, majd rátesszük a tészta másik felét. Végül pedig leöntjük olvasztott csokival. A még meg nem szilárdult csokit pedig megszórjuk apróra vágott dióval. Hűtőbe tároljuk. Tálalás előtt egy meleg vízbe mártott éles késsel kockára vágjuk.
Csokimáz elkészítése:
Vízgőz felett megolvasztjuk a kockára tördelt csokit, majd hozzá adjuk a 2 ek étolajat, jól összekeverjük és azonnal ráöntjük a sütemény tetejére.