Maci krémes recept
Hozzávalók:
egy 20*36 cm-es tepsihez
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 ek maci kávépor
- 7 ek meleg víz
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 2 ek liszt
- 2,5 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 180 g étcsoki tortabevonó
- 2 ek étolaj
- kb 2-3 marék apróra vágott dió
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A sárgákat a porcukorral habosra kikeverjük. Utána hozzáadjuk a kávéport és a vizet, majd a sütőporral kevert lisztet. Összekeverjük. Végül felverjük a tojásfehérjét kemény habbá és óvatosan belekeverjük a kávés masszába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). Amikor a tészta megsült és langyos, akkor lehúzzuk róla a sütőpapírt és vízszintesen a tésztát félbe vágjuk.
A krémhez a tojássárgáját a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel simára kikeverjük, majd addig főzzük, míg puding sűrűségű nem lesz. Félretesszük és teljesen kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra kikeverjük és a már KIHŰLT krémbe keverjük. Robotgéppel szépen összedolgozzuk.
A félbe vágott egyik tésztára egyenletesen rákenjük a krémet, majd rátesszük a tészta másik felét. Végül pedig leöntjük olvasztott csokival. A még meg nem szilárdult csokit pedig megszórjuk apróra vágott dióval. Hűtőbe tároljuk. Tálalás előtt egy meleg vízbe mártott éles késsel kockára vágjuk.
Csokimáz elkészítése:
Vízgőz felett megolvasztjuk a kockára tördelt csokit, majd hozzá adjuk a 2 ek étolajat, jól összekeverjük és azonnal ráöntjük a sütemény tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

