Macaron recept

Hozzávalók:
- 14 dkg mandulaliszt (darált mandula)
- 20 dkg porcukor
- 13 dkg
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kb. 4 db)
- 8 dkg cukor
- ételfesték
- tölteléknek nutella
Elkészítése:
A tojásfehérjéket betesszük a hűtőbe 4 napra, egy jól lezárt dobozban. Nagyon fontos lépés, mert ha nem pihentetjük a tojást, akkor a süti szétrepedezik.
A mandulalisztet a porcukorral átszitáljuk. A megpihent tojást elkezdjük felverni, pár perc múlva hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük, amíg kemény nem lesz. Ekkor belekeverjük az ételszínezéket, ha szeretnénk.
Óvatosan hozzáforgatjuk a mandulás-porcukros keveréket. Amikor szalagosan lefolyik a spatuláról, akkor jó. Elég sokáig kell kevergetni. Ezután nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk őket.
30 percig félretesszük, amíg a tetejük megszárad. Addig kell várni, amíg a tetején bőr képződik.
Előfordulhat, hogy 1 órát is várni kell. 160 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Várjuk meg amíg kihűl, ekkor óvatosan leszedhetjük a sütőpapírról. Töltelék bármi lehet, de vegyük figyelembe, hogy a habcsók elég édes. Én nutellával töltöttem meg, de sárgabaracklekvárral is szuper.
A macaron kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 53 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »