Macaron recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 125 g mandula liszt
- 125 g porcukor
- 80 g
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 100 g kristálycukor
- 35 ml víz
- + ételfesték /ha színeset szeretnél/
Elkészítése:
A tojásfehérjét 2-4 napig hőtőben pihentetjük, majd sütés előtt szobahőmérsékletűre melegítjük.
A mandulalisztet és a porcukrot átszitáljuk, majd hozzáadunk 40 g tojásfehérjét.
A cukrot a vízben felolvasztjuk, majd 110 fokra hevítjük. Ha nincs hőmérőnk, akkor ha a két ujjunk között szálat képez a cukor, akkor jó. Szép átlátszó legyen, ne sárguljon be.
Amíg a cukor olvad, addig a maradék tojásfehérjét közepesnél egy kicsit jobban felverjük (Ha színezni szeretnénk, akkor most tegyük bele az ételfestéket), majd ha kész a cukor akkor folyamatos keverés mellett hozzáöntjük. Még legalább 5 percig verjük, majd összedolgozzuk a lisztes, porcukros masszával.
Nyomózsákba tesszük, majd sütőpapíros tepsibe kis köröket nyomunk, nem túl közel egymáshoz.
Mielőtt sütőbe tesszük 30-40 percet pihentetjük, hogy a teteje megszilárduljon, így sütés közben nem fog megrepedni.
140 fokos sütőben 10-15 percig sütjük légkeveréssel.
Tölthetjük lekvárral, nutellával, vagy bármilyen krémmel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »