Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Macaron recept

Macaron
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 125 g mandula liszt
    • 125 g porcukor
    • 80 g  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 100 g kristálycukor
    • 35 ml víz
    • + ételfesték /ha színeset szeretnél/

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét 2-4 napig hőtőben pihentetjük, majd sütés előtt szobahőmérsékletűre melegítjük.

    A mandulalisztet és a porcukrot átszitáljuk, majd hozzáadunk 40 g tojásfehérjét.

    A cukrot a vízben felolvasztjuk, majd 110 fokra hevítjük. Ha nincs hőmérőnk, akkor ha a két ujjunk között szálat képez a cukor, akkor jó. Szép átlátszó legyen, ne sárguljon be.

    Amíg a cukor olvad, addig a maradék tojásfehérjét közepesnél egy kicsit jobban felverjük (Ha színezni szeretnénk, akkor most tegyük bele az ételfestéket), majd ha kész a cukor akkor folyamatos keverés mellett hozzáöntjük. Még legalább 5 percig verjük, majd összedolgozzuk a lisztes, porcukros masszával.

    Nyomózsákba tesszük, majd sütőpapíros tepsibe kis köröket nyomunk, nem túl közel egymáshoz.

    Mielőtt sütőbe tesszük 30-40 percet pihentetjük, hogy a teteje megszilárduljon, így sütés közben nem fog megrepedni.

    140 fokos sütőben 10-15 percig sütjük légkeveréssel.

    Tölthetjük lekvárral, nutellával, vagy bármilyen krémmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá