Macaron recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 125 g mandula liszt
- 125 g porcukor
- 80 g
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 100 g kristálycukor
- 35 ml víz
- + ételfesték /ha színeset szeretnél/
Elkészítése:
A tojásfehérjét 2-4 napig hőtőben pihentetjük, majd sütés előtt szobahőmérsékletűre melegítjük.
A mandulalisztet és a porcukrot átszitáljuk, majd hozzáadunk 40 g tojásfehérjét.
A cukrot a vízben felolvasztjuk, majd 110 fokra hevítjük. Ha nincs hőmérőnk, akkor ha a két ujjunk között szálat képez a cukor, akkor jó. Szép átlátszó legyen, ne sárguljon be.
Amíg a cukor olvad, addig a maradék tojásfehérjét közepesnél egy kicsit jobban felverjük (Ha színezni szeretnénk, akkor most tegyük bele az ételfestéket), majd ha kész a cukor akkor folyamatos keverés mellett hozzáöntjük. Még legalább 5 percig verjük, majd összedolgozzuk a lisztes, porcukros masszával.
Nyomózsákba tesszük, majd sütőpapíros tepsibe kis köröket nyomunk, nem túl közel egymáshoz.
Mielőtt sütőbe tesszük 30-40 percet pihentetjük, hogy a teteje megszilárduljon, így sütés közben nem fog megrepedni.
140 fokos sütőben 10-15 percig sütjük légkeveréssel.
Tölthetjük lekvárral, nutellával, vagy bármilyen krémmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

