Macaron

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Macaron

Hozzávalók:

  • 125 g mandula liszt
  • 125 g porcukor
  • 80 g tojásfehérje
  • 100 g kristálycukor
  • 35 ml víz
  • + ételfesték /ha színeset szeretnél/

Elkészítése:

A tojásfehérjét 2-4 napig hőtőben pihentetjük, majd sütés előtt szobahőmérsékletűre melegítjük.

A mandulalisztet és a porcukrot átszitáljuk, majd hozzáadunk 40 g tojásfehérjét.

A cukrot a vízben felolvasztjuk, majd 110 fokra hevítjük. Ha nincs hőmérőnk, akkor ha a két ujjunk között szálat képez a cukor, akkor jó. Szép átlátszó legyen, ne sárguljon be.

Amíg a cukor olvad, addig a maradék tojásfehérjét közepesnél egy kicsit jobban felverjük (Ha színezni szeretnénk, akkor most tegyük bele az ételfestéket), majd ha kész a cukor akkor folyamatos keverés mellett hozzáöntjük. Még legalább 5 percig verjük, majd összedolgozzuk a lisztes, porcukros masszával.

Nyomózsákba tesszük, majd sütőpapíros tepsibe kis köröket nyomunk, nem túl közel egymáshoz.

Mielőtt sütőbe tesszük 30-40 percet pihentetjük, hogy a teteje megszilárduljon, így sütés közben nem fog megrepedni.

140 fokos sütőben 10-15 percig sütjük légkeveréssel.

Tölthetjük lekvárral, nutellával, vagy bármilyen krémmel.