Lúdláb szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 3 ek víz
- 16 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- 5 dkg durvára vágott dió
Krém:
- 4 dl tej
- 4 ek liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22,5 dkg margarin
- 22,5 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4,5 dkg kakaópor
Tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
A tészta elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. Lassú tűzön, 23x39cm-es kivajazott, kilisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése:
A tejet, összekeverjük a liszttel, a tojással, majd összefőzzük és kihűtjük. A margarint, kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a kihűt lisztes masszát.
Rákenjük a tésztára, majd a tetejére csokimázat készítünk. A csokit olajjal főz felett megolvasztjuk, majd rácsurgatjuk a sütire.
Tipp:
Nagyon finom a süti, aki úgy gondolja a krémhez tegyen egy kis rumaromát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »