Lúdláb recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek porcukor
- 1 dl étolaj
- 6 ek liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- rum aroma
Mázhoz:
- 20 dkg tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet,kakaóport a sütőport,és végül a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és sütjük.
Krémhez tejet lisztet sűrű krémmé főzzük. Margarint a porcukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a kihűlt főtt krémhez a kakaóporral és rum aromával együtt.
Mázhoz a csokit olajon felolvasztjuk és ráöntjük a megkent tésztára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

