Lisztmentes csokitorta eperrel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg nyírfacukor
- 10 dkg étcsoki (olvasztva)
- 15 dkg darált mandula
- 5 ek langyos víz
- 3 ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor(gluténmentes)
- 10-15 dkg eper
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a cukor nagyobbik részét a fehérjébe öntjük és habosra verjük. A cukor kisebbik felét a sárgájákhoz keverjük míg ki nem világosodik.
A mikroba vagy gőz fölött felolvasztott csokit is keverjük a tojássárgájához, majd a langyos vizet is.
A darált mandulába keverjük bele a kakaóport és a sütőport. Most fokozatosan adagoljuk bele a száraz anyagokat(darált mandulás keveréket) a tojássárgájás masszába, a tojáshabbal felváltva.
Szinte az összes tojáshabot keverjük bele, de egy keveset már csak kanállal óvatosan, hogy habos maradjon a massza.
Szilikon formába(vagy enyhén vajazott formába)öntjük a masszát és a negyedekbe vágott eprekkel megszórjuk a tészta tetejét.
Előmelegített sütőbe toljuk kb 160 fokra és kb 35-40 percig süssük.
Tűpróbával ellenőrizzük,majd hagyjuk kihűlni. Kiborítjuk a formából és eperszemekkel, citromfűvel díszítjük.
Tipp:
A darált mandulát lehet helyettesíteni dióval mogyoróval
vagy akár magkeverékkel is.
Én egy 24cm-es átmérőjű koszorú formába sütöttem.