Lipóti meggyes rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs. réteslap (6 lapos)
- 1 ü. magozott meggy
- 3,5 dl befőttlé (ha kevesebb a befőttlé vízzel pótoljuk)
- 1 cs. vanília- vagy tejszínízű pudingpor
- 1 ek. cukor
- 1 kk. rum aroma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek. tejföl
- olaj
Elkészítése:
A befőtt levét felfogjuk, a gyümölcsöt lecsepegtetjük. Egy pudingport kevés befőttlével simára keverünk, a maradékot a cukorral és a rum aromával felforraljuk, a pudingporral sűrítjük és picit hagyjuk hűlni.
Egy konyharuhát megnedvesítünk és erre rakunk három réteslapot. Minden réteget kevés olajjal megkenünk. A meggyes puding felét elkenjük a lap tetején, a fele magozott meggyet rászórjuk és a konyharuha segítségével feltekerjük, zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
Ugyanígy járunk el a következő három lappal is. A tojást elkeverjük a tejföllel és alaposan lekenjük a réteseket. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

