Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Linzi sakkszelet recept

Linzi sakkszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 40 dkg vaj vagy margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    A kakaós részhez :

    • 2 ek. kakaópor

    A bevonáshoz:

    • olvasztott csokoládé Kb 7-8 dkg

    Elkészítése:

    A száraz anyagokat egy tálban elkeverjük, majd a vajat is belemorzsoljuk. A tojásokat hozzáadva omlós tésztává gyúrjuk. A tészta picivel több, mint 1/3-ába a kakaóport belegyúrjuk.

    A kakaós részt 1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd egy ugyanekkora fehér részt mellényújtunk. Hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük, és megvárjuk, míg megdermed.

    A dermedt tésztából 1,5 cm-es csíkokat vágunk. A kakaósból ötöt, a fehérből pedig négyet. A maradék fehér tésztát kb. 1,5 cm vékonyra nyújtjuk, ezzel burkoljuk majd be a rudakat.

    A tészta szélére helyezzük a hasábokat úgy, hogy alatta és közte vizes ecsettel benedvesítjük.
    Sakktábla-szerűen rétegezzük.

    Ha befejeztük a rétegezést, a tésztával körbeburkoljuk, és a felesleges részt levágjuk róla.

    Ismételten fagyasztóba tesszük kb. 20-25 percre. Ezután fél centis szeletekre vágjuk, és sütőpapírral fedett tepsire fektetjük. 170 C fokos sütőben világosbarnára sütjük.

    A kihűlt sütemény széleit olvasztott csokoládéba mártjuk és rácsra téve szárítjuk meg.

    Jól zárható dobozban sokáig friss marad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá