Hozzávalók:
A kakaós részhez :
A bevonáshoz:
Elkészítése:
A száraz anyagokat egy tálban elkeverjük, majd a vajat is belemorzsoljuk. A tojásokat hozzáadva omlós tésztává gyúrjuk. A tészta picivel több, mint 1/3-ába a kakaóport belegyúrjuk.
A kakaós részt 1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd egy ugyanekkora fehér részt mellényújtunk. Hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük, és megvárjuk, míg megdermed.
A dermedt tésztából 1,5 cm-es csíkokat vágunk. A kakaósból ötöt, a fehérből pedig négyet. A maradék fehér tésztát kb. 1,5 cm vékonyra nyújtjuk, ezzel burkoljuk majd be a rudakat.
A tészta szélére helyezzük a hasábokat úgy, hogy alatta és közte vizes ecsettel benedvesítjük.
Sakktábla-szerűen rétegezzük.
Ha befejeztük a rétegezést, a tésztával körbeburkoljuk, és a felesleges részt levágjuk róla.
Ismételten fagyasztóba tesszük kb. 20-25 percre. Ezután fél centis szeletekre vágjuk, és sütőpapírral fedett tepsire fektetjük. 170 C fokos sütőben világosbarnára sütjük.
A kihűlt sütemény széleit olvasztott csokoládéba mártjuk és rácsra téve szárítjuk meg.
Jól zárható dobozban sokáig friss marad.