Narancsos lekváros linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 1 narancs
- 500 g finomliszt
- 1 kk sütőpor
- só
- 250 g lágy vaj/margarin
- 200 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tészta lekenéséhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg vágott,cukrozott dió
A töltelékhez:
- sárgabarack-szilvalekvár
Elkészítése:
A narancs héját lereszeljük,kevés levet is facsarunk ki. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát hideg helyen pihentetjük. 3 mm vastagra kisodorjuk,4 cm-es cakkos formával kiszúrjuk,minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki.
Tojásfehérjével a lyukas linzert bekenjük,cukrozott vágott dióval megszórjuk és 180 fokon világosra,kb 10-15 perc alatt megsütjük. A kisült,kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük,porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »