Narancsos lekváros linzer recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 1 narancs
- 500 g finomliszt
- 1 kk sütőpor
- só
- 250 g lágy vaj/margarin
- 200 g porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tészta lekenéséhez:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg vágott,cukrozott dió
A töltelékhez:
- sárgabarack-szilvalekvár
Elkészítése:
A narancs héját lereszeljük,kevés levet is facsarunk ki. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát hideg helyen pihentetjük. 3 mm vastagra kisodorjuk,4 cm-es cakkos formával kiszúrjuk,minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki.
Tojásfehérjével a lyukas linzert bekenjük,cukrozott vágott dióval megszórjuk és 180 fokon világosra,kb 10-15 perc alatt megsütjük. A kisült,kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük,porcukorral megszórjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.