Meggyes-habos linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 18 dkg margarin vagy zsír
- 15 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- Szükség szerint tejföl
- 2 üveg magozott meggy
Elkészítése:
Először a lisztet elkeverjük a sütőporral,száraz anyagokkal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a többi alapanyagot, és összegyúrjuk
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd nagyobb, mély gáztepsibe fektetjük.
2 üveg magozott meggybefőttet szórunk a tésztára, majd 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, vége felé csipetnyi sót, és 2-3 evőkanál porcukrot keverünk bele (természetesen csak nagyobb mennyiségű hab esetén).
A tészta tetejére símítjuk a habot, és 120 fokos sütőben, még mindíg hőlégkeverésen aranybarnára “szárítjuk”.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »