Meggyes-habos linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 18 dkg margarin vagy zsír
- 15 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - Szükség szerint tejföl
- 2 üveg magozott meggy
Elkészítése:
Először a lisztet elkeverjük a sütőporral,száraz anyagokkal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a többi alapanyagot, és összegyúrjuk
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd nagyobb, mély gáztepsibe fektetjük.
2 üveg magozott meggybefőttet szórunk a tésztára, majd 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, vége felé csipetnyi sót, és 2-3 evőkanál porcukrot keverünk bele (természetesen csak nagyobb mennyiségű hab esetén).
A tészta tetejére símítjuk a habot, és 120 fokos sütőben, még mindíg hőlégkeverésen aranybarnára “szárítjuk”.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

