Meggyes-habos linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 18 dkg margarin vagy zsír
- 15 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- Szükség szerint tejföl
- 2 üveg magozott meggy
Elkészítése:
Először a lisztet elkeverjük a sütőporral,száraz anyagokkal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a többi alapanyagot, és összegyúrjuk
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd nagyobb, mély gáztepsibe fektetjük.
2 üveg magozott meggybefőttet szórunk a tésztára, majd 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, vége felé csipetnyi sót, és 2-3 evőkanál porcukrot keverünk bele (természetesen csak nagyobb mennyiségű hab esetén).
A tészta tetejére símítjuk a habot, és 120 fokos sütőben, még mindíg hőlégkeverésen aranybarnára “szárítjuk”.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »