Linzer karika recept

Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 50 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- 10 dkg darált dió
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal alaposan elmorzsoljuk, belerakjuk a porcukrot a sót, és a 2 tojás sárgáját.
A lehető leggyorsabban összegyúrjuk a tésztát, és hűtőbe rakjuk kb 1 – 1,5 órára.
Egyenletes vastagságúra nyújtjuk, és kiszúrjuk, úgy hogy párban legyenek, majd amíg sül a teli forma addig a lyukast megkenjük a tojás fehérjével, és belefordítjuk dióba, majd ezt is sütjük.
Amikor megsült mind a két fajta, akkor sűrű lekvárral összeragasztjuk, óvatosan nehogy eltörjön.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »