Lekváros virágok recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
A lekenéshez:
- olvasztott zsír
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre vágjuk.
Egyenként vékonyra kisodorjuk (3-4 mm), lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük,mint a bejglit. Folpacba becsomagoljuk,hűtőbe tesszük,felhasználásig,de legalább 1-2 órát pihenjen.
Másnap is felhasználható.
A tésztába se só,se cukor nem kell.
Bármely módon formázhatjuk,ízlés szerinti töltelékkel tölthető.
Szép leveles,porhanyós a tészta.
Kosárformával szúrtam ki. Minden második közepét egy gyűszűvel,az alsó egész virágot vízzel lekentem és rátettem a lyukasat.
180 fokon sütöttem.
A megsült sütit porcukorral meghintettem és lekvárt csepegtettem a lyukba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

