Jégtészta recept

Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 sütőpor
- kevés tej
- 25 dkg porcukor
- ízlés szerinti lekvár
Elkészítése:
Lisztet összedolgozzuk a margarinnal, sütőporral, 2 tojás sárgájával, csipet sóval, 1-2 ek cukorral kevés tejjel. 3 felé osztjuk, kisodorjuk és a lapok közét megkenjük savanykás lekvárral. Forró sütőben sütjük /kb.25 perc/ Amíg a tészta sül a 2 tojás fehérjét a maradék porcukorral habbá verjük.Amikor a tészta megsült, a habot ráterítjük és a lezárt sütőbe száradni visszatesszük pár percre. Forrón téglalap formára szeleteljük. Az adag gáz tepsi mérethez elég, vagyis nagyon kiadós.
Jó étvágyat !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »