Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos linzer recept

Habos linzer
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • reszelt citromhéj

    Habhoz:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg kristálycukor

    Elkészítése:
    A hozzávalókból linzertésztát készítünk, vékonyra nyújtjuk, karikákat szaggatunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kisütjük. A 20 dkg cukrot kevés vízzel (éppen, hogy csak ellepje a cukrot) sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjét a maradék 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább verjük. Ezután nyomózsákba tesszük és a linzerkarikákra formázzuk. Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán szárítjuk. Mikor megszáradtak a közepébe lekvárt nyomunk. Olvasztott csokival díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá