Habos linzer

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db tojás sárgája
  • reszelt citromhéj

Habhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor

Elkészítése:
A hozzávalókból linzertésztát készítünk, vékonyra nyújtjuk, karikákat szaggatunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kisütjük. A 20 dkg cukrot kevés vízzel (éppen, hogy csak ellepje a cukrot) sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjét a maradék 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább verjük. Ezután nyomózsákba tesszük és a linzerkarikákra formázzuk. Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán szárítjuk. Mikor megszáradtak a közepébe lekvárt nyomunk. Olvasztott csokival díszítjük.